UFAE > Departament > Introducció

Introducció

Benvinguts a la pàgina web de la Unitat de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica (UFAE). La UFAE forma part del Departament d'Economia i d'Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona. La UFAE té una llarga tradició com a institució dedicada a la recerca i l'ensenyament en Economia.

El nostre professorat constitueix una petita comunitat internacional que es regeix per estàndars internacionals de contractació i promoció. Malgrat ser una comunitat petita, el nostre professorat inclou investigadors de primera línia internacional i abasta una àmplia varietat de camps en Economia. També tenim un programa de visitants actiu i varis professors a temps parcial.

La UFAE té una gran activitat de recerca, la qual es materialitza en varis seminaris especialitzats (organitzats conjuntament amb l'Institut d'Anàlisi Econòmica) i workshops els quals es realitzen regularment. Tota aquesta activitat de discusió i intercanvi d'idees resulta en un gran nombre de puclibacions científiques en revistes internacionals, capítulos de llibres especialitzats, una sèrie de documents de treball i altres publicacions d'interés general.

Com a institució dedicada a l'ensenyament, la UFAE ofereix cursos en diferents titulacions de la UAB. La UFAE també ofereix el Doctorat Internacional en Anàlisis Econòmica (IDEA), el qual és membre de la European Network for Training in Economic Research (ENTER). La UFAE també participa en el màster Models and Methods of Quantitative Economics (QEM), del programa de màsters Erasmus Mundus, ofert per un consorci de quatre universitats europees. Els estudiants del programa de doctorat provenen d'arreu del món, i després de la seva graduació, continuen les seves carreres professionals tant en l'acadèmia com en el sector privat.